Tillbaka
10.9.21   |   Nyheter

Fastighetsstiftelsen beviljar bidrag för Ahlbecksalen

Vid sitt styrelsemöte 1.9.2021 beviljade Fastighetsstiftelsen 350 000 euro till Nykarleby stads renovering av Ahlbeckhuset.

Ahlbeckhuset är beläget på skolområdet i Nykarleby och har en lång utbildningshistoria. Byggnaden togs i bruk redan 1875 och har fungerat som lärarseminariets huvudbyggnad.

Byggnaden togs ur bruk 2017 i väntan på renovering och preciserade användningsändamål. Enligt planeringen skall byggnaden i framtiden användas av såväl grundskola som gymnasium men även av andra kultur- och utbildningsaktörer i staden.

Fastighetsstiftelsens bidrag riktar sig till Ahlbecksalen belägen mitt i huset som kommer att användas utbildningsaktörerna och externa hyresgäster för musikövningar, konserter, evenemang och övrig scenkonst. Genom bidraget kan man säkerställa och utveckla salens användningsändamål.

Planerad byggstart under 2022.

Fastighetsstiftelsen beviljar bidrag för Ahlbecksalen